Vuoden Valo 2021 -palkinto Tuomo Puhakaiselle

Suomen seutuverkot ry on kevätkokouksensa yhteydessä palkinnut perinteisellä Vuoden Valo -palkinnolla Tuomo Puhakaisen. Tuomolla on takanaan pitkä työura tietoliikenteen parissa, joka alkoi 1970-luvun puolessa välissä Posti ja Lennätinlaitokselta. Valokaapeleihin hän sai ensimmäisen kerran tuntumaa 1986 Lappeenranta-Karhusjärvi -valokaapelin asennuksen yhteydessä. Jäätyään pois TeliaSoneralta Tuomo oli rakennuttamassa valokuitua mm Kylänimeen. Tuomolla on ollut merkittävä rooli Saimaan Kuitu Oy:n synnylle.

Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Pauli Pullinen perusteli palkinnon saajan valintaan muun muassa sillä, että Puhakainen on valokuitu-uutisten tarkka seuraaja sekä valokuitua koskevien mielipidekirjoitusten ja lehtiartikkeleiden ahkera kirjoittaja. Puhakainen on myös aktiivinen ja intohimoinen valokuidun puolestapuhuja. Hänen työtään ja taitojaan arvostetaan ja hän on ollut asiantuntijana myös mm hallitusneuvotteluissa, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa sekä valtiovarainministeriössä.

Tuomo on ollut myös Suomen Seutuverkkojen hallituksen pitkäaikainen jäsen ja hänen kanssaan saamme tehdä hyvää yhteistyötä valokuidun edistämisen suhteen jatkossakin, toteaa Pauli Pullinen.

Kuvassa vasemmalla Vuoden Valo 2021 tunnustuksen saanut Tuomo Puhakainen, keskellä Seutuverkkojen sihteeri Eija Nuotio ja oikealla Seutuverkkojen puheenjohtaja Pauli Pullinen.