Vuoden Valo 2017 on Seppo Alatörmänen

Suomen Seutuverkot ry:n VALO 2017 -palkinto on tänään (25.4.2017) myönnetty Kuitua pohjoiseen –hankkeen projektipäällikölle Seppo Alatörmäselle. VALO-palkinto annetaan kiinteiden verkkojen hyväksitehdystä työstä.

Valokuituyhteyden merkitys Lapin kylille huomattava. Seppo Alatörmänen toimii tällä hetkellä koko Lapin alueen kattava Leader Tunturi-Lapin Kuituapohjoiseen –tiedotushankkeen projektipäällikkönä. Hankkeen tavoitteena on tiedottaa Lapin kyliä, kuntia ja yrityksiä valokuitupohjaisenlaajakaistaverkon tuomista mahdollisuuksista. Tätä tehtävää ennen Alatörmänen johti menestyksekkäästi Kuitua tunturiin –tiedotushanketta.


– Sepolla on yli kolmenkymmenen vuodentyökokemus tietoliikennealan eri saroilta ja viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on työskennellyt nimenomaan kuituverkkojen kanssa.Hänen tekemänsä työ kuituverkkojen rakentamiseksi Lapin alueella on ollut merkittävää. Seppo on omalla työllään onnistunut aktivoimaan kyliä ja kyläyhdistyksiä, jotka ovat perustaneet omia kyläverkkohankkeita, perustelee valintaa Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen.

– Suomen Seutuverkot tekee Suomen laajuisesti tärkeää työtä. Olen äärimmäisen otettu tästä yhteisön minulle osoittamasta palkinnosta – tämä on kunnia. Valokuituyhteyden merkitys kylille ja pienille kunnille on huomattava. Etäisyydet kasvavat entisestään ilman toimivia yhteyksiä. Toimintavarma verkkoyhteys luo lisää mahdollisuuksia perustaa yrityksiä ja tehdä töitä, mutta myös parantaa arkipäivän sujuvuutta. Kyläyhteisöjen yhteishenki on hurja. Kun kylässä innostutaan valokuidusta, niin toimeen tartutaan talkoovoimin heti, iloitsee Seppo Alatörmänen.

Vuoden VALO -palkinnon saajaa sai perusteluineen ehdottaa Suomen Seutuverkot ry:n hallitukselle.Näiden ehdotusten perusteella hallitus valitsi palkinnon saajan.– Saimme hyviä ehdotuksia, joista hallitus keskusteli pitkään. Ehdotuksista näkee, että meillä on ympäri Suomen peräänantamattomia kuituverkkojen puolestapuhujia ja uutteria tekijöitä. Heitä tarvitaan ja tämä palkinto on tunnustus tehdystä työstä, summaa Laitinen.