Valo2015-palkinto: Verkottumisen puolestapuhuja Jarmo Matilainen

Suomen Seutuverkot ry:n VALO 2015 -palkinto on tänään (26.4.2016) myönnetty Finnet-liitto ry:n toimitusjohtajalle Jarmo Matilaiselle. VALO- palkinto annetaan kiinteiden verkkojen hyväksi tehdystä työstä.


– Jarmo Matilainen on pitänyt kiinteän verkon hyvin esillä. Hän on puhunut paljon koko maan kattavan verkottumisen tärkeydestä ja merkityksestä. Aktiivinen valokuiturakentamisen puolesta puhuminen ja kiinteän verkon hyötyjen esilletuominen olivat olennaisia kriteerejä valinnassa, Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen perustelee.


Finnet-liitto on alueellisten ICT-yhtiöiden keskusjärjestö, yhteistyöelin ja edunvalvontajärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsenistönsä kehitystä ja yhteistoimintaa. Erityisesti ICT-alalla digitalisaatiolla on ollut suuri vaikutus, joten toimivat yhteydet ovat elinehto. Tätä ajattelua Matilainen pyrkii aktiivisesti viestimään myös muille toimialoille ja tietysti päättäjille.


Verkottumalla kohti kasvua


Nopean laajakaistan rakentaminen luo kasvua. Ilman kunnon yhteyksiä palvelut eivät pääse kehittymään koteihin ja yrityksiin – ihmisten arkeen. Tulevaisuudessa myös mobiiliverkko vaatii tukiasemilleen kuituyhteyksiä. Viimeistään nyt on herättävä rakentamaan.


– Toimivat yhteydet ovat kunnille ja seuduille kilpailutekijä. Nopea laajakaista pitää osata hyödyntää kuntien palvelujen tuotannossa. Hyvät tietoliikenneyhteydet houkuttelevat puoleensa lupaavia yrityksiä, ja heidän perässään seuraavat perheet, Jarmo Matilainen visioi.


Tasavertaisen tietoyhteiskunnan rakentaminen on oleellista, kun julkisia palveluita digitalisoidaan käyttäjälähtöisiksi.
– Kun julkiset palvelut digitalisoituvat, massa seuraa perässä. Tämä on Suomen kilpailukyvyn vahvistamisen ydin, sanoo Jarno Laitinen.


Suomen Seutuverkot ja Finnet-liitto ovat tehneet yhteistyötä laajakaistayhteyksien rakentamisen edistämisen eteen. Tätä yhteistyötä on jatkossa tarkoitus tiivistää, jotta saamme vieläkin tehokkaammin viestittyä kiinteän verkon tuomista mahdollisuuksista.


Palkinto luovutettiin Suomen Seutuverkot ry:n seminaarissa tiistaina 26.4.2016, johon osallistui noin 140 tietoverkkojen kehittäjää ja asiantuntijaa.