Pielisverkko viettää 10-vuotisjuhlavuottaan

Julkaistu 18.5.2022

Mitä, jos voisi aloittaa uudelleen alusta? Olisiko ratkaisut samanlaisia: toimintamallin valinta, taloudellinen näkökulma, tukikausien vauhdittama rakentaminen ja arkitoimet ylläpidossa? Uusilla toimijoilla on varmasti myös omat haasteensa vakuuttaa asiakkaat valokuidun hyödyllisyydestä.

Lisäarvon tuottaminen

Viihde ei riitä kaikille lisäarvoksi, vaan tarvitaan muuta lisäarvon tuottoa. Valokuitu tarjoaa paljon mahdollisuuksia, mitkä pitäisi pystyä tuotteistamaan valmiiksi palveluksi. Käyttöönottaminen pitäisi olla helppoa ja tuottaa asiakkaille arvoa ensi hetkestä alkaen. Netti ei ole lisäarvoa, se on peruspalvelua, sen pystyy tuottamaan myös mobiililla ja silloin asiakkaan vaakakupissa painaa yleensä palvelun hinta, ei monipuoliset mahdollisuudet kuten kameravalvonta, etätyöskentely, etäkouluttautuminen ja hyvinvointipalvelut. Mahdollisuus ei ole näkyvä tai tuntuva palvelu vaan mielikuva, minkä näkee vain osa asiakkaista. Kiinteistön arvon nousuun ei Pielisen-Karjalassa monikaan valokuituliittymän omistaja usko – sitä arvoa, kun ei näe ennen kuin kiinteistö on myynnissä.

Valokuituverkko on muutakin kuin tukikelpoisia tieosuuksia. Ihmisten keskusteluissa vilisee tarpeettomuus ja kalleus. Ei olla valmiita sijoittamaan omaan hyvinvointiin. Sovelluksien käyttö on valokuidun hyödyntämisessä jäänyt kauas taakse alkuperäisistä puheista.

Lisäarvo odottaa nurkan takana, mutta jaksaako asiakkaamme odottaa sitä?

Mahdottoman hyvä ei riitä, vaan pitäisi pystyä tarjoamaan tähtipölyt samaan hintaan.

Lisää pohdintoja

Pielisen tietoverkko-osuuskunta täytti tänä vuonna 10 vuotta. Edelleen on erittäin sitkeässä puheet konkurssista, mikä johtunee uutisoinneista suomalaisista kuitutoimijoista. Valokuidun puolesta ja vastaan asettujat pysyvät mielipiteidensä takana.

Silloin, kun on hiljaista, tietää, että kaikki toimii. Miten saisimme hiljaiset asiakkaamme kertomaan toimintavarmasta yhteydestä myös muille? Miten tuottaisimme riittävästi lisäarvoa?

Näissä pohdinnoissa Pielisverkon toimistonhoitaja Miia Pakkanen toivottaa kaikille oikein valoisaa kesää!

Miia Pakkanen

Pielisen tietoverkko-osuuskunta
Porokylänkatu 27, 2.kerros, 75530 Nurmes


www.pielisverkko.fi