Paras kesä ikinä!

Nyt on Suomessa paras kesä ikinä, valokuiturakentamisessa!

On erityisen mukava kuulla rakentamisesta ja nähdä kuvia, joissa valokuitua tai muoviputkea aurataan tahi kaivetaan eri puolella Suomea. Todennäköisesti pääsemme jo kohtuuhyvään 50 % kattavuuteen tämän kesän rakentamisen myötä. Ja vielä on monta viikkoa hyvää rakentamisen aikaan jäljellä tällekin kesälle, ja totta kai toivotaan pitkää ja leutoa syksyä. 

Valitettavasti vieläkin myyntipuheet kulkevat kentällä kaivinkoneita nopeammin, liian paljon on tullut palautetta peruuntuneiden ja/tai viivästyvien rakentamissuunnitelmien osalta. Keskustelua eri toimijoiden luotettavuudesta/uskottavuudesta käydään edelleen netin keskustelukanavilla. Voinko esittää alan toimijoille vilpittömän pyynnön ylimitoitetun markkinoinnin ja todellisen tekemisen epäsuhteen korjaamisesta? 

Ensi kesänä rakennetaan vielä enempi? Viime viikkoina saatujen, yhteensä 500 miljoonan euron, investointiuutisten perusteella voidaan olettaa, että valokuiturakentaminen Suomessa jatkuu aktiivisena myös kesällä 2024. Tämän uutisen otan mieluusti vastaan, vain rakentamalla kestävää, toimintavarmaa ja nopeaa valokuituverkkoa voimme ylläpitää ja parantaa Suomen kilpailukykyä kansainvälisesti ja mahdollistaa kaikki ne tietoyhteyskunnan toiminnat, palvelut ja uudet innovaatiot, joihin niin usein etenkin juhlapuheissa viitataan.   

Ammattikoulutukselle voisi ensi kesää ajatellen heittää haasteen, kuituhitsaajista taitaa olla pulaa? Eli onko mahdollista löytää sopivaa koulutuspakettia, jolla saataisiin lisää kuituhitsauksen osaajia ensi kesän urakoihin? 

Muistutuksena vielä vuoden kuitutapahtuma ”Kuidun Kiitotie” on taas Tampereella 1.-2.11.2023, laita päivämäärä kalenteriin, tavataan siellä! Tietoa ohjelmasta ja muusta laitetaan syksyn aikana näkyviin Seutuverkkojen nettisivuille ja osoitteesta https://www.finnet.fi/valokuitu/kuidun-kiitotie/ voit tarkistaa ajankohtaiset tiedot. 

Mukavaa kesää jatkoa toivottaen

Jarmo Ruohola

Suomen Seutuverkot ry, puheenjohtaja