Maan uumenista seutuverkon syövereihin

Julkaistu 3.4.2024

Huhtikuisen blogimme kirjoittaja on Tiia Metsälä, M-Solutions Oy:n myynnistä ja markkinoinnista vastuullinen avainhenkilö. Lue Tiian mietteitä tästä ja tule kuulemaan enemmän tiedonhallinnasta webinaariimme 10.4.2024.

Vuonna 2018 yrityksemme sukelsi kuvainnollisesti ja myös hyvin kirjaimellisesti maan uumenista toisenlaisiin syövereihin: seutuverkkojen maailmaan. Valokuitua oli tällöin rakennettu Pyhäjärvellä kiivaasti jo useamman vuoden ajan.

Palataan kuitenkin vielä ajassa taaksepäin vuoteen 2016. Silloin ajatus osaamisen viemisestä laajemmalle konkretisoitui yrityksen perustamiseen ja näin M-Solutions sai alkunsa. Yrityksen perustajat olivat kohdanneet ja toimineet yhdessä viimeiset vuodet ennen yrityksen perustamista kaivosyhtiössä, jonka ICT:n ylläpito ja kehittäminen oli ollut viimeisimpänä asiantuntemuksen muodostumisen ja osaamisen peruskivenä. Kansainvälisessä ja vaativassa toimintaympäristössä pyörivien teollisten prosessien mahdollistamisessa on IT:llä ollut jo kauan suuri rooli. Jo yrityksen perustamisen ensimmäisiltä hetkiltä oli selvää, että monipuolisten palvelujen tarjoaminen asiakasyrityksille olisi iso osa olemassaolon perustaa.

Vähintään yhtä suuri osa oli oman järjestelmätuotteen kehitys, jonka avulla pystytään parantamaan yritysten tiedonhallintaa. Ohjelmiston kehityksen pohjana oli halu ratkaista teollisten ympäristöjen tiedonhallinnan haasteita. Tätä kehitystä on tehty asiakkaiden ja modernin tiedonhallinnan tarpeet huomioon ottaen. Tänä päivänä ratkaisumme, M-IDIS® (Industry Data Integration System) palvelee yrityksiä eri aloilta. Paljon on vielä kuitenkin saavutettavaa ja yritysten tiedonhallinnan kehittäminen on meillä sydäntä lähellä. Se on myös niitä asioita, minkä parissa on mielenkiintoista työskennellä päivä ja viikko toisensa jälkeen.

Pyhänet Oy:n organisaatiomuutosten keskeltä vuonna 2018 kantautui meidän tietoomme tarve yhtiön verkon ylläpitämiselle ja kehittämiselle. Tilanteessa oli jopa hieman onnea matkassa, koska paikkakunnalta löytyi osaamista sellaisen kokonaisuuden haltuunottoon. Käytännön asiat järjestyivät nopeasti ja toiminta lähti rullaamaan ilman suurempia kommelluksia. Tulevaisuuden kehityskulku ei varmastikaan ollut vielä hetkeen selvänä, mutta meillä oli todella ilo ja ylpeys tuoda oma osaamisemme avuksi. Ajan saatossa tiivis yhteistyö on muotoutunut pidempiaikaiseksi kumppanuudeksi, kun aikaa on kulunut jo viisi vuotta. Toimintaa on kehitetty ja yhdessä on tultu pitkälle.

Toimintaa on kehitetty ja yhdessä on tultu pitkälle.

Seutuverkkoyhtiöille, alana muiden joukossa, on selkeästi meillä myös annettavaa. Meillä on alan tarpeisiin luonnostaan mukautuva järjestelmä yhdistettynä tietotaitoomme toiminnasta ruohonjuuritasolta sinne yläilmoihin asti. Pienistä suurempiin, meidän järjestelmämme skaalautuu erikokoisiin ja erilaisiin tarpeisiin ja kasvaa toiminnan mukana. Yrityksissä toiminnan kehittyminen ja kasvu on luonnollista ja se on yksi perusteista kehittämämme järjestelmän taustalla.

Valokuituverkkoa on rakennettu ympäri maata kaupungeissa, taajamissa ja niiden ulkopuolella. Olemme henkilökohtaisesti saaneet nähdä kuinka pienelläkin paikkakunnalla kovalla työllä ja sinnikkyydellä on saatu asukkaitaan palvelevaa verkkoa rakennetuksi. Laadukkaista yhteyksistä hyötyvät myös yritykset, itsemme mukaan lukien. Seuraamme innolla verkon kehittymistä ja laajenemista Suomessa edelleen.

Tiia Metsälä, M-Solutions Oy

www.m-solutions-fi