Uudelta puheenjohtajalta uuden vuoden 2023 alkajaisiksi

Arvoisat lukijat,

Tilanne maailmalla on edelleen valitettavan epävakaa, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan jatkuu ja Covid19 -tilanne on Kiinassa edelleen ”päällä”. Tämä epävakaus jatkunee vielä jonkin aikaa ja heijastuu valitettavan moneen asiaan; epävarmuutta on niin komponenttien saatavuudessa kuin sähkön hinnassakin. Monella seutuverkkojen jäsenellä alkavat aikaisemmin tehdyt, ne kohtuuhintaiset, määräaikaiset sähkösopimukset päättymään ja teletilojen sähkö onkin sitten seuraavaksi pörssihintaista, miten sen budjetoit? Olisiko esimerkiksi aurinkopaneeleista apua kevään ja syksyn aktiivilaitteiden sähkötarpeen osalta tai ainakin kesän osalta laitetilojen jäähdytyssähkön tuottamiseen?

Valon määrä taivaalla lisääntyy pohjoisella pallonpuoliskolla päivittäin melkein juhannukseen saakka ja saatujen ennakkotietojen mukaan ”valon määrä” lisääntyy myös maan alla tulevan rakentamiskauden aikana Suomessa todella merkittävästi. Olemme viime vuoden aikana saaneet lukea huomattavista investointiuutisista eli todellakin mielenkiintoinen kesä tulossa.

Seutuverkkojen vuosikello noudattaa vuonna 2023 hyvin pitkälti perinteistä kaavaa, webinaarit aina pääsääntöisesti joka kuukauden toinen keskiviikko kello 09.00. Webinaarit aloittaa 11.1.2023 KRSNet ja Daniel Kaivo-oja. Tulkaa ihmeessä kuulolle.

Huhtikuussa on FTTH seminaari Madridissa 18. – 20.4.2023 ja huhtikuun lopulle, viikolle 17, on vielä suunnitteilla Seutuverkkojen oma kevätseminaari, tästä tiedotamme pikapuolin lisää. 

Toukokuussa jatkuvat webinaarit, kesäkuussa Seutuverkkojen varsinainen kokous, heinäkuun pidämme lomaa. Elokuussa webinaarit jatkuvat normaalisti. Marraskuun alussa on taas jo perinteisen yhteisponnistuksen vuoro, alustavasti on jo sovittu, että Kuidun Kiitotie järjestetään yhteistyössä Finnetin kanssa 1.11. – 2.11.2023. Paikkakin on tuttu, eli Rosendahl Tampere, laittakaa päivämäärä kalenteriin.

Ota yhteyttä, mikäli on ehdotuksia tai ideoita toiminnan kehittämiseen tai haluat olla pitämässä webinaaria.

Mukavaa vuoden jatkoa toivottaen

Jarmo Ruohola

Suomen Seutuverkot ry, puheenjohtaja