KeyNote-puhujamme KIMMO ROUSKU

#Seutuverkkojen 20-vuotisjuhlaseminaari

Kimmo Rousku on laaja-alaisen digitalisaation avulla tapahtuvan toiminnan muuttamisen, ICT- sekä turvallisuuden eri osa-alueiden asiantuntija sekä tietokirjailija. Kimmolla on yli 30 vuoden ura niin ICT-palvelutuotannon kuin tieto- ja kyberturvallisuuden asiantuntija- ja johtamistehtävissä, joista viimeiset yli 25 vuotta hän on toiminut valtionhallinnossa.

Parhaillaan hän toimii Digi- ja väestötietovirastossa Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän pääsihteerinä (VAHTI). Tämän ohella valtioneuvosto nimitti hänet syyskuussa 2020 tietosuojalain mukaisen asiantuntijalautakunnan yhdeksi jäseneksi. Tietoturva ry valitsi Kimmon Vuoden Tietoturvapäälliköksi vuonna 2014 ja hän on toiminut yhdistyksen hallituksessa jäsenenä vuodesta 2020 saakka.

Kimmo on ollut TiVi-lehden vuoden 100 ICT-vaikuttajaa listalla vuodesta 2011 saakka. Näiden ohella kansainvälinen Apolitical-media nosti hänet vuonna 2019 maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon vertailtaessa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Kimmo on toiminut sivutoimisena luennoitsijana ja kouluttajana vuodesta 1985 saakka ja hän omaa erittäin laaja-alaisen näkemyksen ja kokemuksen teknologian tarjoamista mahdollisuuksista ja keinoista niiden hyödyntämiseen sekä tätä toimintaa uhkaavista tieto- ja kyberturvallisuuden riskeistä ja niihin liittyvistä suojautumiskeinoista. Esityksissä hän kertoo myös omakohtaisia esimerkkejä teknologian, (bio)hakkeroinnin maailmasta.

Kimmo voit seurata Twitterissä @kimmorousku